Sommarutmaning 2022: Jorden runt på 80 dagar

Böcker i kvällssol på Landsort

Jag har gjort en sån här utmaning förut, men när Linda Enligt O räknat ut att det är 80 dagar kvar på sommaren (till skolstart) så kan jag inte annat än att hänga på igen. Jag vill läsa mer från olika länder i sommar, som alla andra somrar. Men, och det får inte glömmas bort, det är fokus på längtanläsning. Jag ska inte läsa massa böcker från långtbortistan som inte ens är utgivna på något förlag, för då läser jag inte.

Som jag redan har berättat om har jag flera böcker från Tranans förlag olästa och som jag är riktigt sugen på. Sedan har jag som mål att läsa från de länder som representerar sommarmånaderna i #kaffeochkulturvärlden. Jag tänkte också skriva upp de böcker som verkar spännande från Lindas lista och voila, här kommer Hannas lista med böcker att längta till som kommer att ta mig jorden runt!

Amanda Michalopoulou – Why I killed my best friend (Grekland)

Carlos Ruiz Zafon – Andarnas labyrint (Spanien)

Christine Lim Suchan – The lies that biuld a marriage (Singapore)

Emilie Pine – Ruth & Pen (Irland)

Florence Apiyo Oloya – HIV and Me for 30 Years (Uganda/Storbritannien)

Jesse Sutanto – Dial A for aunties (Singapore/Indonesien)

Lauren Marie Grech – Love happens (Malta)

Mareike Krügel – En nästan perfekt dag (Tyskland)

Maria Fernanda Ampuero – Cockfight (Ecuador)

Megha Majundar – En eld (Indien)

Mhariri McFarlane – Mad about you (Storbritannien)

Milena Michiko Flašar – Jag kallade honom Slipsen (Österrike)

Patjim Statovci – Min katt Jugoslavien (Kosovo/Finland)

Rashimi Bell – My Walk to Equality (Papua Nya Guinea)

Ragnar Jónasson – Mörkret , Ön, Dimma, Vit död (Island)

Samanta Schweblin – Kentukis (Argentina)

Sonali Dev – A bollywood affair (Indien)

Tsitsi Dangarembga – En kropp att sörja (Zimbabwe)

Yoko Ongawa – De förlorade minnenas ö (Japan)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.