Semester 2022: En rejäl läshög att beta av

Böcker i kvällssol på Landsort

En mindre läshög, som för övrigt redan är avbetad. Maj 2022.

Efter min återfunna läsglädje bestämde jag mig för att göra en rejäl läslista till semestern. Listan är lång, men det ska gå att gå tillbaka till den och titta när det känns som att jag inte har något att läsa. Borta är alla de där trista böcker som jag tänkte att jag skulle orka med på semestern och fram kom böcker att längta till. Det är en blandning av köpta, fådda och betalade för.

Jag lyssnar på böcker i telefonen och tycker ofta att det är otympligt att läsa där samtidigt. Jag har nu sett till att min Storytel reader åter är min och ska försöka ha någon bok igång på den. Jag har även laddat upp min Kindle för lite utmaningsläsning från avlägsna länder på engelska. Jag lägger in ursprungsland, eftersom jag nog kommer att ha någon form av länder-utmaning i sommar och böckerna från Kindle/Amazon oftast är införskaffade för att de kommer från spännande länder. Det är mest för min egen skull så jag ska komma ihåg varför boken är med på listan.

Läsa

Böcker

Denise Rudberg – Den fjärde doktrinen (Sverige)

Jens Nordqvist – Baader-Meinhof (Sverige om Tyskland)

Lauren Marie Grech – Love happens (Malta)

Mhariri McFarlane – Mad about you (Storbritannien)

Milena Michiko Flašar – Jag kallade honom Slipsen (Österrike)

Rebecka Edgren Aldén – Svarta segel (Sverige)

Samanta Schweblin – Kentukis (Argentina)

Tsitsi Dangarembga – En kropp att sörja (Zimbabwe)

Yoko Ongawa – De förlorade minnenas ö (Japan)

Storytel reader

Carlos Ruiz Zafon – Andarnas labyrint (Spanien)

Florence Apiyo Oloya – HIV and Me for 30 Years (Uganda/Storbritannien)

Ida Ronvall Ömalm – En hemlig syster (Sverige)

Mareike Krügel – En nästan perfekt dag (Tyskland)

Patjim Statovci – Min katt Jugoslavien (Kosovo/Finland)

Peppe Öhman – Vackra människor (Finland)

Rosa Liksom – Kupé nr 6 (Finland)

Kindle

Amanda Michalopoulou – Why I killed my best friend (Grekland)

Maria Fernanda Ampuero – Cockfight (Ecuador)

Rashimi Bell – My Walk to Equality (Papua Nya Guinea)

Christine Lim Suchan – The lies that biuld a marriage (Singapore)

Lyssna

Anne Holt – Operation fosterland (Norge)

Ragnar Jónasson – Mörkret , Ön, Dimma, Vit död (Island)

Sonali Dev – A bollywood affair (Indien)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.