Semesterutmaning 2022: Läsa något tyskt

Berlin 1995

På torsdag åker vi till Berlin. Det innebär att jag borde läsa något tyskt. Helst på tyska. Jag vet att den här typen av utmaningar är dömda att misslyckas, men vem är jag om jag inte ens försöker? Jag är säker på att böcker på tyska kommer att inhandlas i Berlin och kanske kommer de även att läsas, men många kommer att stå där med alla andra böcker på tyska i bokhyllan och pocka på uppfordrande.

Jag bestämde mig för att börja läsa Du, ich und die Farben des Lebens av Noa C Walker som jag köpte för ett tag sedan efter ett tips av Amazon. Att läsa på tyska är ju så mycket motsatsen till längtansläsning som jag skulle kunna ägna mig åt i sommar, men jag ska ge det ett försök. Jag har börjat läsa och den kommer att följa med till Berlin, men har jag fortfarande bara läst ett par kapitel när jag kommer hem får jag ge upp. Och läsa något från Tyskland på svenska istället.

Såhär kommer mina sommarutmaningar att vara. Lättsamma och locka till läsning, men inte för tunga så att jag ger upp och spelar Pokemon Go istället. Med till Berlin kommer en annan bok också att följa, en bok på svenska som jag vet är oerhört lättläst. Vilken har jag inte bestämt mig för än.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.