Recension: Sigurðardóttir, Lilja; Blodrött hav; 2020

Blodrött havLilja Sigurðardóttir stiftade jag bekantskap med i höstas och har sedan dess väntat på att Blodrött hav ska komma ut som ljudbok. Nu hade den det och jag lyssnade på den härom veckan. Marie Richardsson var uppläsare. Boken är utgiven på Modernista och är den andra delen i Áróra-serien om privatdetektiven Áróra.

Áróra är kvar på Island och letar efter sin försvunna syster. Hon dras snabbt in i ett annat fall där hennes kompanjon från England behöver hennes hjälp. Det är den framgångsrika entreprenören Flosi som behöver hjälp eftersom hans fru har blivit kidnappad. En stor lösensumma ska betalas ut för att hon inte ska dö och han får absolut inte kontakta polisen. Áróra, som utreder ekonomisk brottslighet, behöver hjälp. Hon tar kontakt med sin avlägsna släkting Daníel som diskret drar in polisen i fallet.

Det är en spännande deckare och vackra miljöer från Island. Dessutom får vi en begynnande förälskelse mellan Áróra och Daníel. Dock var det så att jag på ett ganska tidigt stadium förstod hur det låg till. Jag hoppades att jag skulle bli överraskad mer än en gång, men det blev jag tyvärr inte. Det gjorde inte att jag inte tyckte om boken, för det gjorde jag. jag hade bara önskat mig lite mer spänning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.