Semester i Portugal och fast jobb – majsummering 2018

Familjefie

Familjefie från Sjöstadsfärjan Emelie. Maj 2018.

Maj månad har varit en fantastisk månad på många vis. Det började med semester i Portugal och gick vidare med sommar hemma. Dessutom fick jag fast jobb under resan till Portugal och det är ju verkligen inte fy skam! Nu blir jag kvar som kommunikatör på Stiftelsen Lantbruksforskning ett tag till. Månaden har innehållit en del jobbiga saker såsom hörselproblem hos sonen och lång sjukdom för dottern, men jag väljer att tänka tillbaka på det som var bra.

Selma fyllde två år, något som jag inte uppmärksammade som jag brukar på bloggen. Jag har varit tvåbarnsmamma i två år. Helt otroligt! Se den urgulliga lilla filmen nedan av Selma från hennes födelsedag. Nattlinnet har mormor sytt.

En sparkcykel! ????

Ett inlägg delat av feministbrud (@feministbrud)

Månadens läsning

Jag har läst vid Atlantkusten, på stekheta bussar i Stockholm, i min säng och på vår underbara balkong. Många lästa böcker blev det!

Månadens språk: Turkiska var månadens språk hos Ugglan och boken. Jag läste Aslı Erdoğans Stenbyggnaden.

Nobelpristagare: Jag tog visst två månaders paus från Nobelläsningen och förfasades istället över att det gått så långt att Svenska Akademien inte delar ut något nobelpris i år.

Jorden runt: Jag fann tre kvinnor från tre olika länder som skrivit om kvinnoöden. Barassa från Rwanda, Kunzang Choden från Bhutan och Ellen Banda-Aaku från Zambia har lagts till på min världsläskarta. Nio sammanlagt i år, så jag kommer nog att klara tolv nya länder i år.

Hyllvärmare: Inga nya hyllvärmare så jag står kvar på åtta av tolv, men det har jag ju råd med.

Språkutmaningen: Jag har läst sex böcker på engelska, varav fem jag hunnit recensera: Stories from Macau, Lisbon Poets och ovanstående väldsböcker från Jorden runt-utmaningen. Jag har dessutom läst en bok av den portugisiska konstnären Paula Rego. Sammanlagt har jag nu läst tolv böcker på engelska, vilket var målet. Det kommer nog blir mer än det dubbla i slutändan. Kvar att läsa är nu två böcker på tyska, en på danska och en på norska.

Tema mansrollen: Jag har läst en poet i Lisbon poets som jag tänkte skriva mer om i ett annat inlägg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.