Recension: Banda-Aaku, Ellen; Madame 1st lady; 2016

Madame 1st ladyEllen Banda-Aaku kommer från Zambia och hennes bok Madame 1st lady får representera det landet i min jorden runt-utmaning. Boken utspelar sig i ett fiktivt afrikanskt land och handlar om en kvinna som är gift med landets president och diktator.

Amelia träffar landets blivande president och fångas av hans charm. Modern är mycket för äktenskapet, medan fadern inte alls gillar sin svärson. Det blir inte som Amelia har tänkt sig, vare sig privat eller politiskt. Maken är dominant och elak och han vill inte alls införa demokrati, ska det visa sig. Det hela utvecklar sig ganska snart till ett politiskt drama. Amelia drivs rakt i händerna på oppositionsledaren samtidigt är modern än mer angelägen om att äktenskapet ska hålla och fadern att det inte ska det. Fadern tillhör oppositionen, men hur insyltad är han egentligen?

Det här är en sådan bok där du under inga som helst omständigheter ska läsa baksidestexten. Den avslöjar allt utom sista sidan. Jag tyckte om boken så länge som baksidestexten sträckte sig. Efter det blev den helt obegriplig. Sensmoralen var antingen verkligen åt fanders, eller så var det jag som missade något. Jag tyckte att det var en bra och feministiskt bok om en kvinna som ville ta sig ur ett dåligt äktenskap, trots makten och pengarna. Efter slutet så vete tusan.

Läs mer: Amazon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.