Så blev jag besatt av dockskåp

Selma och hennes dockskåp

Selma och hennes dockskåp. Notera att mamman sitter vid datorn!

Min yngsta har fått mitt gamla dockskåp. Sonen fick det först, men han tyckte inte att det var så roligt att leka med. Först förstörde han alla saker i det och när han blev äldre blev det mest förvarning av andra saker. Nu har Selma fått det och även om hon fortfarande inte är stor nog (inte fyllt fyra än) så har jag sett att hon verkligen leker med det.

När vi går till förskolan från vårt nya hem går vi förbi en affär som säljer stora dockskåp. Varje dag stannar vi och tittar och Selma berättar vad hon vill ha till sitt dockskåp. Vi kan inte köpa grejerna där för att de är för stora, så jag började så smått googla i fredags. Idag har jag varit engagerade i tiotalet auktioner på Tradera. Hittills har jag fått mat, ett mjölkpaket, teburkar och en retro-telefon.

Selma önskar sig mer leksaker till barnen, en gunga och mest av allt – en bebis och saker till den. Eftersom hon inte har Lundby-dockorna är en bebis som passar in kanske det svåraste att hitta. Men vi får komma på något! Sedan önskar hon sig leksaker till barnen och gärna leksaksbilar för dem att sitta i.

Mitt dockskåp är inte Lundby, utan ett äkta Lager. Pappa har snickrat det till mig och sedan satt i lampor till Hugo. Mamma har tapetserat det till Hugo. Nu när det togs fram till Selma har pappa gjort lite enkla justeringar och lagningar. Kvar att lösa är om det går att sätta upp en gunga i barnens rum.

Vi har önskat oss nya möbler i julklapp eftersom de som fanns var min mammas gamla och de är rätt slitna. Några av mina gamla Lundby-möbler finns och är i fint skick. Jag såg på Tradera att ett skåp  allmogestil, identisk med ett av mina gamla, gått för åtskilliga hundralappar. Mitt är dock inte till salu. Det ska stå fint i det nya vardagsrum som växer fram med blandning mellan gammalt och nytt (rummet längst ner till höger).

Nu ser vi fram emot alla nya saker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.