Recension: Suu Kyi, Aung San; Letters from Burma; 1995

Letters from BurmaAung San Suu Kyis brev, samlade i Letters from Burma, har jag länge tänkt att läsa, dels för att jag behöver läsa något från Burma och dels för att jag verkligen diggar Aung San Suu Kyi.

Breven handlar om allt från demokratikamp och fängelsevistelser till personliga reflektioner om vardagslivet i Burma. De är alla skrivna av en demokratiaktivist och det märks eftersom hon aldrig missar en chans att påpeka att livet i en diktatur är rätt så kass. Breven är skrivna mellan två husarrester och hon beskriver sin tid i arrest och livet utanför hemmet. Två år efter att boken getts ut fick hennes man beskedet att han led av obotlig cancer och hon fick aldrig möjlighet att återse honom innan han dog. Men om detta skriver såklart inget om i den här boken.

Suu Kyi har en stor kärlek till sitt land, men ett sort hat mot regimen och det lyser verkligen igen om texterna. Jag tycker att det är en bra bok om en kvinnlig politiker och nobelpristagare, men tyvärr tyckte inte jag att det var så engagerande som jag hade hoppats. Det var ganska mycket förkortningar för olika partier och organisationer och för mig som inte orkar sitta och slå på vartenda ord blev det ganska rörigt. Men en bra bok för Jorden runt-utmaningen är det absolut. Jag fick en liten insikt om hur livet var i Burma för 20 år sedan.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.