Recension: Mix förlag; Schh… och Våt!; 2015

SchhVåt Schh… och Våt! är två nya novellsamlingar av erotiska berättelser utgivna av Mix förlag. Schh… sägs vara lite fredagsmysig och Våt! lite snuskigare, men innehållet är ungefär det samma, bra inramningen skiljer. Jag har tidigare recenserat två av novellerna tidigare, Gyllene snittet av Lina Forss och Tänk på mig av Tove Nordh.

Det är alltid svårt att recensera erotik eftersom det handlar mycket om tycke och smak. Alla noveller är välskrivna och de har det gemensamt att de är skrivna av feminister och att de fokuserar på njutning för alla inblandade. Det är vanligt heterosex, onani, gruppsex, homosex, sex med sin mormor och mycket safter, blöta fittor och stora kukar. Såklart finns det inte något för alla för det är tämligen mainstream men med lite utsvävningar. Frågan är om erotiksamlingar borde skrivas för alla. Jag tror inte det.

Jag gillade flera av novellerna och tyckte om att ett par av dem verkligen utmanade mina egna tankar om lust och vad som gör en kåt. Sex med mormor i novellen om Rödluvan och vargen var en sådan. Jag tyckte också om att det förekom kvinnligt könshår i många av dem. Det märktes också att de var skrivna av feminister, oavsett om författaren var man eller kvinna. Fokus var på njutning, inte på manlig utlösning.

Det var ett intressant grepp att ge ut novellerna i två olika samlingar, men jag hade nog förväntat mig att det skulle vara lite mer skillnad på dem. Jag tror att det var två som bara fanns med i den ena. Men det är fina inramningar och den mer vågade Våt! innehåller tecknade bilder på personer i olika sexuella positioner. Jag älskar färgerna på omslaget och jag som har fått böckerna som e-böcker tycker nästan att det är lite trist att inte kunna ställa in dem i bokhyllan 😉

Medverkande författare är: Malva B., Jonas Cornell, Lina Forss, Niklas Frykholm, Eme Johansson,  Daniel Möller, Johanna Narberg, Tove Nordh, Anna Ringberg, Moa Eriksson Sandberg och Annakarin Svedberg.

Se boktrailer nedan:

Läs mer:
Som e-bok: Adlibris, Adlibris, Bokus, Bokus
Som bok: Adlibris, Adlibris, Bokus, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.