Recension: Lipska, Ewa; Kära fru Schubert; 2012

Ellerströms förlagKära fru Schubert har precis gett ut den polska poeten Ewa Lipskas näst senaste diktsamling Kära fru Schubert på Svenska. Eftersom jag har min lyriktia på gång och dessutom en EU-utmaning så bestämde jag mig för att läsa den.

Kära fru Schubert är som små brev skrivna med en bitsk ironisk röst och de handlar om livet, kärleken och tiden. Jag tycker om känslan i boken och jag tycker att dikterna förmedlar en ett starkt budskap i en harmonisk inramning.

Jag ger er ett exempel på en dikt som jag tycker innehåller många saker; velighet, integritet, mångfald och skräck.

Huset

Kära fru Schubert, ibland känner jag mig som
ett hus till salu. I mig finns sex
rum, två kök, tre badrum och en
kutryggig vind. I teorin har jag två
utgångar , men den från gården är för alltid låst.
Jag står i alla fönster och tittar på trädet
som likt ett oskrivet prosastycke susar
för att prata omkull skräcken.

Jag tyckte om boken och jag kommer förmodligen att återkomma till den även om den kanske inte direkt tog mig med storm. Ibland klickar jag verkligen med en poet och det gjorde jag inte med Ewa Lipska, men det kändes som om jag kanske skulle kunna göra det. Jag måste definitivt ge henne fler chanser!

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.