Recension: Kincaid, Jamaica; På flodens botten; 1983

På flodens bottenPå flodens botten är den karibiska författarens Jamaica Kincaids debutbok. Det är novellsamling som i år gavs ut på nytt på svenska på Tranans förlag. Jag har läst två romaner av Kincaid tidigare, Annie John och Min mor.

Det är poetiskt skrivna noveller om livet, uppväxten och döden. Den handlar om flickor, kvinnor och band mellan kvinnor, mödrar och döttrar. Det var kanske inte en handling som fastnade, men väl en stämning. Jag fängslades av språket och den karibiska känslan mer än av vad som egentligen hände.

Jamaica Kincaid är en författare jag verkligen vill gilla. Hon har inte riktigt levt upp till mina förväntningar i de andra böckerna jag har läst, men denna gillade jag verkligen! Tummen upp till Tranan som givit ut den på nytt. Kincaid förtjänas att lyftas fram!

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.