Recension: Kincaid, Jamaica; Annie John; 1985

Annie JohnJag läste Jamaica Kincaids Min mor för ett par veckor sedan och blev lite besviken på att den utspelade sig på Dominica, när jag väl hittat en författare från Antigua. Annie John utspelar sig på Antigua och den var relativt kort så jag läste den också, trots att Kincaid inte imponerade så värst mycket på mig första gången.

Annie John älskar sin mor och hänger mest i kjolarna på henne. Men hon växer upp och all kärlek hon hade för sin mor börjar att ytas ut mot hat. Hon är framåt i skolan och duktig och hävdar sig på många sätt. Relationen med modern blir bara värre och det plågar henne.

Annie John är en roman om en flickas uppväxt om om hur komplicerad en mor-dotter-relation kan vara. Boken lär ha självbiografiska drag. Det låter intressant, men boken lämnade mig tyvärr totalt oberörd. Jag tror inte att Jamaica Kincaid är en författare för mig. Jag kan åtminstone pricka av Antigua och Barbuda på Min världskarta.

Läs mer: Adlibris, Bokus

1 ping

  1. […] Jamaica Kincaid – Annie John (Antigua) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.