Recension: Hemmingsson, Nina; Snyggast på festen; 2014

Snyggast på festenNina Hemmingssons senaste bok heter Snyggast på festen (Kartago) och den har jag velat läsa länge. Den var slut när jag skulle köpa den på Bokmässan förra året och nu lånade jag den istället på Serieteket.

Jag vet inte om det är jag som läser Hemmingsson annorlunda den här gången, men det känns som att Snyggast på festen är svartare än tidigare album. Det var många serier där skrattet fastnade i halsen och flera där jag faktiskt inte skrattade alls. Det är mycket om ångest och nedstämdhet och omgivningens hemska reaktioner. Tillsammans med hennes underbara fula figurer blir det otroligt effektfullt och jag berördes verkligen av det.

En mycket roligt grej var att hon gjort en fin illustration som passar väl in i den senaste uppblossade debatten som kvinnor och smink. Jag skrev ett långt inlägg om det, men jag gjorde det ändå inte på länga vägar så klockrent som Nina Hemmingsson:

Nina Hemmingsson om smink

Hemmingsson har levererat igen och hon har en speciell plats i mitt seriehjärta.

Läs mer: Adlibris, Bokus, Sydsvenskan, GP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.