Recension: Hasan, Anjum; Bort, bort; 2009

Bort bortNär jag efterfrågat böcker från lite ovanligare länder, brukar jag blir rekommenderad Bort, bort av Anjum Hasan. Författaren är från Indien och boken utspelar sig där.

Sophie Das är 25 år och har flytt småstadslivet för att jobba och leva i Bangalore. Hennes nya bekväma liv slås i spillror den dagen hennes mor ringer och ber henne låta sin syster bo hos henne. Hon åker hem till småstaden för att förhindra en flytt, men nås av chockbeskedet att föräldrarna tänker skiljas.

Jag hade grymt höga förväntningar på den här boken, trots att den är en av få böcker jag lånat på bibblan och lämnat tillbaka oläst. Det hände för ett år sedan och jag lånade den igen nu för en vecka sedan. Jag tyckte inte riktigt att det hände något i boken. Det var mest fester och supande och cannabisrökande och ganska lite funderingar över livet och hur det blivit. Jag ville ha mycket mer av det! Nu tyckte jag mest att boken andades uppgivenhet och det var inte så muntert. Jag var faktiskt besviken när jag läst ut den.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.