Recension: Bae, Suah; Ugglan; 2010

10-talSuah Bae är en sydkoreansk författare som översatt bland andra Franz Kafka och Bertold Brecht till koreanska. Ugglan är en novell som översatts till svenska i tidskriften 10-tal 2019. Suah Bae är född 1965 och är en av Sydkoreas ledande experimentella författare.

Ugglan är en säregen novell med olika fragment och dialoger. Huvudpersonen är en man som jag först trodde var en kvinna, som brevväxlar och pratar med olika personer ur sitt liv. Jag tyckte att novellen påminde lite om Olga Tokarczuks bok Löparna och hängde inte med så mycket. Jag antar att man borde läsa noveller både en och två och tre gånger för att få något sammanhang.

Jag borde dragit öronen åt mig vid experimentell författare, men gjorde inte det. Jag tycker ändå att en helt obegriplig novell faktiskt ger mig något ändå. När det kommer till noveller är de snabbt över och jag har ändå fått en stor dos sydkoreansk kultur, vilket jag är tacksam för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.