Recension: Abonji, Melinda Nadj; Av en hund blir det aldrig någon bacon; 2011

Schweiz beraättar: SensommarmötenTranans novellsamling Schweiz berättar: Sensommarmöten innehåller noveller på landets fyra officiella språk. Jag fokuserar på kvinnorna och recenserar de bästa ur samlingen en och en.

Melinda Nadj Abonjis novell Av en hund blir det aldrig någon bacon är en tidigare opublicerad novell och originalspråket är tyska. Abonji har rötter i Serbiens ungersktalande del (Vojvodina) och om det har hon skrivit i sin roman När duvor flyger. Novellen jag läst nu kändes lite ”balkansk”, men det kan också bero på att jag känner till författarens historia. Den handlar om en flicka och hennes relation till en farbror som sitter och läser tidningen. På slutet förstår vi att farbrodern är analfabet.

Det var en fin och lite smårolig novell om relationer och vad som egentligen betyder något. Jag fattade tycke för den roliga farbrodern som dagligen satt bakom sin tidning för att han tyckte om det.

Läs mer: Adlibris, Bokus

1 ping

  1. […] alla kategorier: Av en hund blir det aldrig någon bacon Mest feministisk: Vinterflicka Mest chockartat slut: Gulasch i […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.