Avslutning novell-lördag: Schweiz

schweiz flaggaIdag har jag recenserat sex noveller från Schweiz från Tranans novellsamling Sensommarmöten, tre som är skrivna på tyska, en på franska, en på italienska och en på rätoromanska. Det har varit lite blandat vad jag tyckte om dem, men generellt har det varit tämligen hög kvalitet.

Bäst alla kategorier: Av en hund blir det aldrig någon bacon
Mest feministisk: Vinterflicka
Mest chockartat slut: Gulasch i frysen

Schweiz var ett spännande land att läsa från och jag fick konfrontera mina egna fördomar om att Schweiz = tyskspråkigt och så fort jag läste de franska och italienska novellerna så tänkte jag automatiskt att de utspelade sig i Frankrike eller Italien. Men hur som helst så fick jag tre noveller till min tyska höst-utmaning som av någon anledning fortfarande pågår.

Nästa novell-lördag ska väl inte dröja allt för lång tid och temat är Polen. Det blir en del av EU-läsningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.