Recension: Schweikert, Ruth; Portbou; 1994

Schweiz beraättar: SensommarmötenTranans novellsamling Schweiz berättar: Sensommarmöten innehåller noveller på landets fyra officiella språk. Jag fokuserar på kvinnorna och recenserar de bästa ur samlingen en och en.

Portbou är en plats i Spanien på gränsen till Frankrike. Orten har speciell betydelse för huvudpersonen i Ruth Schweikerts novell med samma namn. Huvudpersonen är en kvinna som aldrig haft en pojkvän, men hon har fått tre barn med tre olika älskare. Ju mer jag läste desto mer förstod jag att det låg traumatiska barndomsminnen och olösta saker i historien som gjort att hon agerade som hon gjorde.

Jag ville så gärna tycka om den här novellen för den kändes så feministisk och så viktig. Men jag förstod den inte. Jag visste inte riktigt vad jag skulle tycka om den veliga huvudpersonen och berättelsen innehöll inte ens en stor portion kärlek till barnen, utan var bara konstig.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.