Recension: Pyun, Hye-Young; The hole; 2017

The holeJag får så många fanatiska lästips när det kommer till världslitteratur och det är lite roligt att många finns som ljudböcker på Storytel. The hole är en psykologisk thriller av sydkoreanska Hye-Young Pyun som gavs ut på koreanska första gången 2017. Jag lyssnade på boken på engelska och är glad att jag numer även kan lyssna på thrillers på engelska på 1,5 speed.

Ogi är svårt skadad efter en bilolycka som tig hans hustrus liv. Den enda som hälsar på honom är hans svärmor. Svärmodern ska också senare ta honom hem till sig för att vårda honom. Hon betalar för präster och healers och sköterskor, som Ogi inte kan tacka nej till., för han kan inte prata. Han kan inte heller gå, så enda sättet att kommunicera är att vissla i en visselpipa. Men Ogi börjar så småningom misstänka att svärmodern inte vill honom väl.

The hole är bra på så många nivåer. Jag funderade över mycket under läsningen. Varför var svärmodern så elak? Var det i Ogis huvud hon var komplett galen, eller var hon det på riktigt? Jag lutar åt det sistnämnda, men i berättelsen om Ogi, tycker jag mig skönja en viss självgodhet. Han tog aldrig sin hustrus behov på allvar och han verkade inte heller rikgit bry som om henne. Kanske visste svärmodern saker som inte vi fick veta?

Jag tycker verkligen att du ska ge The hole en chans om du vill läsa något annorlunda från ett land och en kultur du förmodligen inte läser så mycket ifrån. Den är kort och finns som sagt som ljudbok på Storytel (och kanske flera andra streamingtjänster också).

2 kommentarer

 1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211

  Tack för tipset, jag ska testa att lyssna på engelska igen, tappar lätt bort att göra det.

  1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211
   • Hanna22 februari, 2021 kl. 04:14
    Författare
   • Svara

   Jag tycker att det funkar bra. I början var det lite ovant, men nu lyssnar jag mycket på engelska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.