Pressklipp: ”Rätt i tiden” att prisbelöna Annie Ernaux

Om Annie Ernaux i Fempers

Jag blev ombedd att skriva om Annie Ernaux i Fempers nyheter och den var en trevlig utmaning. Eftersom jag inte läst något av henne fick jag snabbläsa två böcker. Valet föll på Omständigheter och En Flickas memoarer. Det var relativt lättlästa böcker så för en snabbläsare som jag gick det att få till på ett par dagar. Det är främst språket som utmärker Annie Ernaux, vilket också står i min text. Det som känns rätt i tiden är att hon skriver om abort och sexuella övergrepp i en tid då det tydligen är kontroversiellt i USA.

Läs artikeln här.

1 ping

  1. […] Nobelpriset i litteratur tillkännagavs och det blev den franska författaren Annie Ernaux som fick jag. Jag läste böckerna Omständigheter och en flickas memoarer och skrev om henne både i Tidningen Nu och Fempers nyheter. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.