Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Recension: Palm, Veronica; Ett högt pris; 2022

Recension: Palm, Veronica; Ett högt pris; 2022

Ett högt prisVeronica Palm är före detta riksdagsledamot för Socialdemokraterna och hon har skrivit tre deckare om politikern Emilia Berg. Ett högt pris är den andra boken. Jag har tidigare läst och recenserat Inte alla män och jag har intervjuat Veronica för bloggen. Ett högt pris ges, precis som de andra böckerna, ut på Bokfabriken.

Det lackar mot jul och Emilia Berg har fullt upp med att vara riksdagsledamot i Stockholm och mamma hemma i Linköping. När hon blir erbjuden att bli ordförande i kulturutskottet intensifieras hennes arbete i politiken. Samtidigt får vi läsa om Vilma, som säljer sex. När boken börjar blir hon kidnappad efter en razzia på ett hotell. Emilias och Vilmas vägar korsars på fler än ett sätt.

Ett högt pris var en mycket spännande deckare om aktuella ämnen. Prostitution var det mest uppenbara temat, men det handlar också om metoo. Veronica Palm skriver med ett bra driv och jag läste ut boken på en dag. Det är kanske lite väl detaljerat om riksdagsarbetet, men för mig som har jobbat nära ledamöter var det lätt att hänga med. Som den inbitna socialdemokrat Veronica Palm är, tycker jag att det är befriande att den här boken inte är så smickrande för det egna partiet.

En sak som slog mig som också är insyltad i politiken och det är hur otroligt hierarkiskt Socialdemokraterna verkar. Det är många beskrivningar kring hur otrolig respekt som Emilia Berg har för sin partiordförande och jag har svårt att tänka mig att ledamöterna i Liberalerna känner samma sak för sin partiledare. Nu är Ett högt pris en helt fiktiv berättelse, men tänker att just den delen nog speglar verkligheten ganska väl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.