Årets världsböcker 2023

Årets världsböcker 2023

Det var mycket före midsommar så jag hann aldrig skriva om årets världsböcker. Initiativet är instagramkontot Årets världsböcker och de utser varje år åtta världsböcker som är fantastiska från årets svenska utgivning. Jag har bara läst en av böckerna som var med på årets lista och det beror nog mer på mig än på listan.

Årets världsböcker 2023

Indien
En ond tid av Deepti Kapoor (Albert Bonnier): Någon slags gansterthriller och episk släktsaga enligt förlaget och trots att det egentligen inte är riktigt min stil, lät det som en fantastisk bok som jag genast skrivet upp.

Senegal
Fördolt är minnet av människan av Mohamed Mbougar Sarr (Albert Bonnier): Politisk smart roman, enligt förlaget och jag jag tycker att den låter riktigt spännande.

Iran
Sorgehögtid av Simin Daneshvar (Ordfront): Hur har jag kunnat missa denna? Den första bok som skrivits av en persisk kvinna. Kom ut i Iran 1969 och har nu getts ut på svenska av Ordfront.

Kamerun
Tålamod av Djaïli Amadou Amal (Tranan): Den här ingick i Tranans prenumeration och jag har för avsikt att läsa den i sommarn. Den är med nu till Landsort.

Japan
Bröst och ägg av Mieko Kawakami (Tranan): En japansk feministisk roman som jag har sneglat på länge. Dags att komma till skott!

Kina
Kärlek i årtusende av Can Xue (Albert Bonnier): Kvinnor och förtryck i Kina. Det låter som en bok för mig.

Rwanda
Barfotakvinnan av Scholastique Mukasonga (Tranan): Den har jag läst! Och tyckte om.

Argentina
Sju tomma hus av Samanta Schweblin (Tranan): Jag har läst Kentukis av samma författare och lyssnade på samtal om den på Bokmässan. Kommer självklart att läsa den här också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.