Nytt jobb, nya tag, nytt liv

På gymmet

Jag har nytt jobb och nu har jag jobbat i två veckor. Det känns både fantastiskt roligt och är otroligt jobbigt. Det känns som om jag aldrig har varit så trött i hela mitt liv. Jag måste gå upp i svinottan, jag kan aldrig söla på morgonen och är tillbaka i skrikpanikläge som förälder när klockan går och barnet strular och de underbara eftermiddagslurarna är borta. Men det är i gengäld så roligt och inspirerande och så har jag ju åter en försörjning.

Nu har jag inte stått utan lön speciellt länge och jag fick nytt jobb innan jag ens hunnit få min första utbetalning från a-kassan, men i och med att jag varit arbetsbefriad sedan oktober förra året har jag fått känna på en arbetslös vardag. Det var både jättejobbigt och rätt så skönt. Det är klart att det inte går att njuta fullt ut när du vet att lönen slutar komma och datumet för det bara kommer närmare för varje dag som går, men jag har ändå försökt att göra saker som inte går att göra om man jobbar. Jag har tagit långa luncher med personer i samma situation som jag, jag har tränat mycket och jag har inrett ett arbetsrum här hemma. Framförallt har jag läst massor.

En hög med recex

Jag hann aldrig att gå ner mig eller må dåligt över min situation vilket gör mig otroligt tacksam. Mitt jobbsökande kom igång på allvar nu i våras och intervjuerna avlöste varandra. Det är trist att bli tvåa och det var en ny form av besvikelse som jag blev tvungen att hantera. Det är mycket tankar och känslor som läggs i ett jobb mitt under en process och sedan stå där och inte ha fått det är ganska tungt ibland. Nu när jag åter jobbar känns allt med ens mycket bättre och jag känner mig nästan som en ny människa.

Mamma och Hugo på Gröna Lund

Innan jag började jobba hann jag med en lång underbar semester. Visst, vädret var inte det allra bästa, men sammantaget har vi ändå inte varit så hårt drabbade. Bilden ovan är från ett fint sommarminne från Gröna Lund med vänner. Det var sommar och varmt och vi hade en underbar kväll. Det blev också mycket sol och bad även om Hugo för första gången i sitt liv fick använda gummistövlar på Landsort.

Hugo kör båt

En sommar som innehållit en snart fyraåring i rosa solbrillor som kör båt kan bara inte varit misslyckad. Med en sådan semester i ryggen var det inte alls svårt att börja jobba.

Jag klipper mig på fredag så jag kan inte säga att jag klippt mig och skaffat mig ett jobb riktigt än, men jag jobbar på det 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.