Bredvidläsning: Kollisionen av Katarina O’Nils Franke

KollisionenDet är alltid lite häftigt när någon man känner skriver en bok. Nu är jag i en sådan bransch att flera i min bekantskapskrets har skrivit avhandlingar och andra teoretiska böcker, men Katarina O’Nils Franke har faktiskt skrivit en roman. Självklart ville jag läsa den!

Kollisionen (Visto förlag) handlar om Rickard som sitter och hänger på ett café och funderar på att hoppa av sina studier. Helt plötsligt får han ett telefonsamtal från sjukhemmet där hans farmor finns och han får höra att farmodern är död. Vi får veta att hans föräldrar är döda och att han vuxit upp med sin farmor och det hela är hemskt sorgligt. Samtidigt sitter det en äldre man vid namn Badde och en man som kallas magistern på caféet. Det börjar hända mystiska saker; konstiga telefonsamtal, någon får ett paket till caféet och flera personer tappar knappar i sina kläder. Allt medan Rickard historia nysas upp.

Det är en spännande bok med lite inslag av övernaturlighet. Det blir mer och mer invecklat och jag fick verkligen fundera på vem som var vem och vem som gjorde vad. Mycket roligt att läsa!

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.