Nyårslistor 2022: Bästa kulturupplevelserna

2022

Varje år när jag ska sammanställa förra årets bästa kulturupplevelser tänker jag att jag ju inte gjort något. Sedan går jag igenom året och upptäcker att jag faktiskt hunnit med en hel del, trots att jag har barn som ofta gör sitt bästa för att få mig att fatta att kultur är inget för dem. Men det är det ju, visar det sig alltid. Allt förutom bokmässan på listan nedan, har jag gjort tillsammans med dem och de har älskat det!

Gammal vägspärr i Berlin

Murjakt i Berlin: Att ta med barnen till Berlin och visa dem muren, berätta om kalla kriget, se museum om muren och andra saker kopplade till kalla kriget (Spionmuseet till exempel), var helt magiskt. Att se deras glädje över att få en bit av Berlinmuren (jag skiter i att det är fejk osv) var nästan värt hela resan.

Jag och Rebecka Edgren Aldén

Bokmässan: Som jag hade längtat! Efter ett inställt år och sen coronamässan 2021 på det var det inte bara jag som var övertaggad på en riktig bokmässa. Det var underbart att träffa alla igen och gå på seminarier och jaga favoritförfattare, men det var lite tunt med riktiga höjdare. Jag hoppas att det blir mer av den varan framöver.

Martin Hansson på Kinnekulle

Konstrunda på Kinnekulle: Tänk att väder kan göra så mycket! Familjen stuvade in sig i bilen och tog med farfar och åkte hem till mormor och morfar för att åka på konstrunda på Kinnekulle i början på maj. Vädret var strålande, barnen glada och vi besökte många fina lokala konstnärer och konsthantverkare och köpte med oss dukar och skålar hem.

Dataspelsmuseet i Berlin

Dataspelsmuseum i Berlin: Det blev inte bara murjakt i Berlin, vi besökte även ett dataspelsmuseum, som inte bara var roligt för barnen. Pappan, men även mamman, njöt av att får spela spel på 80-talet och hänga i uppbyggda miljöer från tiden då vi var barn.

Comicon

Comicon: I November tog vi med barnen på den populärkulturella mässan Comicon på Kistamässan i Stockholm. Given succé för barnen, men även vi vuxna hade roligt när vi inte behövde köa till för oss knappt kända youtubers.

3 kommentarer

 1. Var ett väldigt bra Comic Con i år och håller helt klart med om det som en av årets bästa kulturupplevelser! Lite bättre struktur i lokalerna än jag varit med om på länge, och så klart häftigt att få träffa House of the Dragon-stjärnorna 🙂

   • Hanna12 januari, 2023 kl. 09:08
    Författare
   • Svara

   Vad roligt att höra! Det var första gången vi var där, men definitivt inte sista.

 2. Jag fick träffa Graham McTavish! Han gav mig sin signeringspenna 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.