Nyårskavalkad

Jag vill önska alla läsare ett riktigt gott nytt år. Jag hoppas att nästa år börjar lite bättre än det kommer att sluta när det kommer till mitt hälsotillstånd. Jag är just nu brakförkyld med halsont och öronlock sedan över en vecka tillbaka. I övrigt hoppas jag på ett fantastisk 2015 och förhoppningsvis har jag snart ett nytt roligt och utvecklande jobb!

Jag bjuder er en nyårskavalkad genom mitt liv. Nyår har inte alltid varit förenat med fest och glamour för min del, mer att aldrig veta vad jag ska göra. Allra mest önskade jag mig en pojkvän så att jag skulle få ”högtidsgaranti”. Sedan jag träffade min make har vi faktiskt firat flera nyårsaftnar ensamma, med en massa fantastiskt god mat. Idag blir det middag på Lidingö hos svärfar. Lagom lugnt, god mat och trevligt sällskap utlovas.

Nyår 1985

I min barndom firade jag och min familj alltid nyår med mina kusiner som då bodde på Kullavik. Vartannat år där och vartannat år i Lidköping. Här är vi i Lidköping, 1985 skulle jag tro.

Nyår 1992

1992 var det stor släktfest hos någon av mina sysslingar som också bodde på Kullavik (hade halva släkten där och några bor faktiskt kvar). Västen är sannerligen inte vacker, men jag har för mig att det var mode då.

Nyår 1999

1999 bodde jag i Wien och jag och några kompisar hemma och en vän där bestämde oss för att fira millennieskiftet där. Jag hade en svart klänning som jag hade för avsikt att sy på en boa på, men boorna på hm förbjöds någon vecka innan nyår för att de inte var flamsäkra och jag hittade då dessa fantastiska bollar att pryda min klänning med. Jag och min slovakiska kompis R har som vanligt inte matchat läppstift.

Nyår 2004

Så fick jag då en pojkvän och vår första nyår firade vi med brakfest i hans föräldrahem. Så såg vi ut då, för tio år sedan.

Nyår 2006

Två år senare firade vi vår första nyårsafton hemma bara vi två. Eftersom vi bodde på Östermalm avslutade vi kvällen med tolvslaget på Skansen med två goda vänner.

Nyår 2008

2009 hade vi fest hemma för flera kompisar, men året innan var det bara Andreas och jag. Vi kombinerade vår middag med en annan fest som vi åkte till när vi ätit klart.

Nyår 2010

Fyra år sedan och jag var nygravid. Vi hade ätit middag med några kompisar på restaurang som var ett mycket trevligt initiativ, dock lite sämre utfört av restaurangen.

Nyår 2011

2011 var vi föräldrar för första gången och vi firade nyår hela familjen och bara familjen. Hugo var med en stund och min man twittrade oförglömligt: ”Jag är på nyårsfest och är den enda av männen som inte börjat tugga på slipsen till förrätten.” 

Nyår 2013

Förra året. Vi var på Lidingö och firade med svärfar, svåger, svägerska och svägerskas föräldrar. Mycket trevligt!

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Deprecated: get_user_by_email är taget ur bruk sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5323

  Vilken fin nyårskavalkad du bjöd på! Tänk vad mycket man fått vara med om, egentligen. Önskar dig och din familj en gott nytt år! (Rapportera gärna om hur många som bet i slipsen under festen.)

  1. Deprecated: get_user_by_email är taget ur bruk sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5323
   • Hanna1 januari, 2015 kl. 11:06
    Författare
   • Svara

   Tack! Visst är det fantastiskt det där livet 🙂 Inget slipsbitande igår, men det kanske mest berodde på att den minsta inte bar slips 😉

 2. Deprecated: get_user_by_email är taget ur bruk sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5323
  • Karin Haglind31 december, 2014 kl. 05:44
  • Svara

  Kul läsning! Känner igen det där med att önska sig en partner bl.a för att få ”högtidsgaranti”. Önskar dig allt gott inför 2015!

  1. Deprecated: get_user_by_email är taget ur bruk sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5323
   • Hanna1 januari, 2015 kl. 11:07
    Författare
   • Svara

   Det var alltid en jobbig känsla när jag var singel. Nu har jag bestämt mig för att bara jag och han och barnet räcker. Borta är paniken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.