Nobelvecka och kommande Nobelfest

Kvinnliga nobelpristagare

Nu är det Nobelvecka och det ska bli otroligt spännande att se vilka som får Nobelpriset i litteratur 2018 och 2019. Jag har en gång gissat rätt, det var 2015 då jag la en gissning på Svetlana Aleksijevitj och det slog in. Det känns som en grej man gör en gång i livet så jag ska inte gissa nu.

Jag VILL däremot alltid att priset ska gå till Margaret Atwood, men jag tror inte att hon får det. Jamaica Kincaid är en annan favorit som jag önskar får det. Tänk om jag efter torsdag kommer att ha en bok signerad av en nobelpristagare! Nawaal El Saadawi är någon jag också alltid hoppas på, men det känns lite som att hennes tåg har gått. Maryse Condé fick det alternativa nobelpriset förra året, vilket väl tyvärr kan ligga henne i fatet.

Det blir förmodligen en man och en kvinna, men hur coolt vore det inte om två kvinnor fick det? Jag kommer att bli bortom besviken om den nya svenska akademin ger priset till två män.

Jag har läst alla nobelpristagare i litteratur. Imorgon gäller det förmodligen inte längre, men det ska såklart genast åtgärdas. För att fira min Nobelläsning kommer det att bli en stor Nobelfest här på bloggen. Hela december kommer att vigas åt dem som fick nobelpriset, dem som inte fick det, dem som borde fått det och dem som levde tillsammans med dem som fick det. Jag kommer också att tipsa om museum och platser dit man kan resa och såklart böckerna man bara måste läsa. Missa inte det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.