Lucka 18: Jamaica Kincaid

Jamaica Kincaid

Krans 18Jamaica Kincaid är en fantastisk författare från Karibien. Hon är född på Antigua och hennes böcker utspelar sig ofta på någon Karibisk ö och flera är delvis självbiografiska. Idag är hon bosatt i Vermont, USA. Det är många som gärna skulle se henne som nobelpristagare i litteratur.

Hennes språk är fantastiskt, hennes miljöer är underbara och framförallt kan hon skildra relationer och känslor. Jamaica Kincaid utsågs av Svenska Dagbladets kulturredaktion i år till den som borde fått priset. SvD:s Kristina Sandberg skriver att hon är en författare att hänföras, beröras och på köpet berika sin kunskap av. 

Jag har också fångats av Kincaids lågmälda stil och livet och kvinnorna i Karibien. Det är inte alltid handlingen fastnar, men stämningen bär jag med mig länge. För mig har det varit så att jag tycker nog bättre och bättre om Kincaid ju mer jag läser. Det har inte precis varit kärlek vid första ögonkastet.

Jag har läst På flodens botten, Annie John och Min mor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.