#minahjältinnor2020: Sammanfattning av dagen

Mina hjältinnor

Jag hade i vanlig ordning inte fixat något speciellt för internationella kvinnodagen. Jag får alltid tunghäfta varje år, även om denna dag borde vara den viktigaste för bloggen. Så när Linda på Enligt O frågade om jag ville vara med på hennes tema #minahjältinnor2020 tackade jag ja. Idag har Linda, jag och Helena på Fiktiviteter skrivit inlägg på temat och i det här inlägget vill jag sammanfatta och runda av dagen.

Vad skrev jag om?

Jag började med att skriva om mina egna litterära hjältinnor från min barndom. Sedan recenserade jag min vän Birgitta Ohlssons fina barnbok Lev dom du vill, som är full med hjältinnor. Efter det gjorde jag två inlägg om feministiska hjältinnor och hjältinnor i idrottsvärlden.

Vad skrev de andra om?

Linda på Enligt O har recenserat Samantha Ellis Mina hjältinnor. Den har jag också läst en gång i tiden, läs min recension här. Sedan har Linda skrivit inlägg om flera hjältinnor:

Helena på Fiktiviter har skrivit om sin stora hjältinna Margaret Attwood, Bortom Gilead.

2 kommentarer

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379
  • Elin K9 mars, 2020 kl. 12:51
  • Svara

  Hej, ville tipsa dig om den här artikeln https://www.thecut.com/2020/03/how-i-get-it-done-parul-sehgal-new-york-times-book-critic.html som jag läste idag. Kändes ovanligt med en intervju med en litteraturkritiker, men det kanske det inte är. Parul Sehgal är cool i alla fall.

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379

   Vad roligt! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.