Recension: O’Nils, Katarina; Ett annorlunda avtal; 2019

Ett annorlunda avtalEtt annorlunda avtal är Katarina O’Nils Frankes andra roman. Den är utgiven på Visto förlag och jag fick boken av Katarina på bokmässan, men den försvann iväg i flytten så nu fick jag läsa den på Storytel. jag och Katarina känner varandra och då är det ju extra roligt att läsa boken!

Petra bor i en lägenhet på Östermalm. Hon har fått den genom att ligga med hyresvärden. Flera gånger. Hon upptäcker att hon är gravid och hyresvärden – Leif – är en möjlig far. Hon sätter sig utanför hans dörr för att prata med honom och somnar till. När hon vaknar har hans lägenhet invaderats av poliser och andra. Leif är död, troligtvis mördad. Samtidigt försvinner Petras bästa vän Boyan, även han en potentiell far till barnet och misstänkt för mordet. En tredje möjlig fader är Patrik, Petras ex. Han våldtog henne en gång utan skydd.

Ett annorlunda avtal är en slags chicklit med ett mysterium. Det är en absurd idé att få en lägenhet för sex, men samtidigt är det en rolig tvist som faktiskt funkar. Jag som läsare köper det. Det som sedan gör det hela mer komplext är att Petra inte riktigt vet vad hon känner för Leif egentligen. Samtidigt som boken är en en berättelse om ett mord och vem som utförde det, är det en historia om en kvinna och ett barn inte först inte visste om hon ville ha och sedan som hon inte vet vem hon vill ska vara pappa.

Ett annorlunda avtal är både en annorlunda deckare och en annorlunda chicklit. Jag tyckte att den var spännande och ett stort plus för den fyndiga idén med avtalet.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.