Måndagsmöte för Ukraina

Måndagsmöte för Ukraina

Litauiska ambassadören i Stockholm pratar på måndagsmötet. April 2022.

Det är inte lätt att förena påsklediga ungar med föräldrar som måste jobba, men så kom min make på den briljanta idén att barnen borde följa med på måndagsmöte för Ukraina. Eftersom Liberalernas nya partiledare talade så kändes det viktigt att vara där också lyssna i flera bemärkelser. Barnen och jag tog bussen in till stan igen, och det gick lika bra och smidigt som förra gången.

Vi hörde engagerade och gripande tal från blanda andra Johan Pehrsson, Ulf Kristersson och Fredrik Malm. En ukrainsk talare fanns också med, men uppfattade inte hennes namn. Sedan kom den litauiska ambassadören Giedrius Čekuolis och pratade om vad han var med om för 32 år sedan och att vi för Ukrainas och Europas skull måste kämpa för Ukraina idag.

Måndagsmöte för Ukraina

Selma får sitta på pappas axlar för att se.

Måndagsmöte för Ukraina

Kanske lite för glad selfie för stunden, men vi var glada över att tagit oss hit och bilden är tagen före mötet. Jag hoppas att barnen ska tänka på att de var med när vi vi framtiden pratar om Måndagsrörelsen och hur Ukraina sedan befriades från ryska trupper. Barnen pratar mycket om Ukraina och Hugo håller på att tillverka en stor Ukraina-flagga i Minecraft med texten ”Stand with Ukriane”.

Slava Ukraini!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.