Lucka 22: Wien

Krans 22Då äntligen är det dags för en lucka som jag längtat efter. Wien är en av mina absoluta favoritstäder och en stad jag bott i. Jag hittar till de mysigaste krogarna och jag vet i vilka stadsdelar man ska boka hotell. En stad jag tyvärr inte har besökt i verkligheten sedan 2008, men väl i litteraturen!

Mira och Irma av Sabine Gruber: En dubbelhistoria om en kvinna i Wien och en i Rom. Irma i Wien är sjuk och har fått en ny njure. Hon tänker ofta på personen som hon fått den av. Det är fina skildringar från städerna i boken, och jag fastande mest för Wienbilderna.

Pianolärarinnan av Elfriede Jelinek: En mycket bisarr bok om en kvinna som är minst sagt speciell. Hon är pianolärarinna i Wien och bortsett från handlingen så är det många fina Wien-miljöer i boken. Men det kanske inte är så att just denna bok får mig att drömma mig tillbaka till staden när huvudpersonen smyger på folk som har sex.

Flyg Ollonborre, flyg! av Christine Nöstlinger: Det är Wien i slutet av andra världskriget och en familj flyr upp i bergen för att bo i ett överklasshem som övergivits när ryssarna kom. Det flyttar in ryssar i hemmet och familjen lyckas leva med dem sida vid sida för att fadern pratar ryska.

1 kommentar

    • Pauline27 december, 2016 kl. 05:05
    • Svara

    Vad kul att se ett inlägg om böcker som utspelar sig i Wien! Det är en av mina favoritstäder också och även jag har bott där ett tag, och det är såklart extra roligt att läsa böcker när man vet precis var de utspelar sig, in i minsta detalj. Mira och Irma gillade jag också, och de andra böckerna ska jag kolla upp. Bra tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.