Warning: mysqli_real_connect(): not found in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php on line 1987 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php:1987) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php:1987) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 EU-läsning 2.0: En läslista

EU-läsning 2.0: En läslista

Europaparlamentet

Europaparlamentet i Bryssel. Foto: Wikimedia Commons.

Som alltid när jag kommer på en ny utmaning så googlar jag efter böcker och går igenom min egen bokhylla. Jag har är en läslista som är oerhört lös i kanterna. Jag har samlat upp det som finns hemma och det jag kunde hitta på Storytel och tagit reda på lite mer om de länder det inte är så lätt att hitta böcker ifrån. Montenegro visade sig vara i särklass svårast.

Utmaningen går ut på att läsa en bok från varje kandidatland till EU, vilket är nio stycken. Jag har inte brytt mig om kandidatstatus eller trolighet att de kommer att bli EU-medlemmar någonsin, jag har bara gått rakt av på vilka länder som har kandidatstatus till EU. Eventuellt lägger jag till Kosovo, som ses som potentiellt kandidatland enligt officiell webbplats och som jag har hört att det ska röstas om deras status i veckan. Om de läggs till försvårar det såklart utmaningen en smula.

Läslista EU-läsning 2.0

Bosnien och Hercegovina: Catch the rabbit av Lana Bastasic (Storytel)
Georgien: Det åttonde livet av Nino Haratischwili (bokhyllan)
Moldavien: The good life elsewhere av Vladimir Lorchenkov (Kindle)
Montenegro: Hilfe!
Nordmakedonien: A spare life av Lidija Dimkovska (Kindle)
Serbien: Ett överlagt mord av Slobodan Selenic (bokhyllan)
Turkiet: The architect’s apprentice av Elif Shafak eller Den svarta boken av Orhan Pamuk (bokhyllan)
Ukraina: Grå bin av Andrej Kurkov (Kindle)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.