Lässtatus den 11 september 2021

Shelfie maj 2021

Det är 20 år sedan tvillingtornen World Trade Center rasade i New York efter världens kanske värsta terrorattack. Det är också 18 år sedan Anna Lind dog efter att ha blivit knivhuggen på NK. Det är 48 år sedan statskuppen i Chile och 43 år sedan racerföraren Ronnie Pettersson dog efter en krasch. Min farfar fyller 108 år i sin himmel idag. Hur jag än vrider och vänder på det så hittar jag inget vettigt att skriva för att högtidlighålla denna dag, så jag skriver om något annat.

Jag har haft en lässvacka under större delen av sommaren, men har nu fått tillbaka läslusten med full kraft! Jag sträckläser och sträcklyssnar och läser till och med sådant som jag fastnar i. Mitt enda hot är om jag råkar lägga mig försent eller glömmer hörlurarna hemma när jag ska promenera till förskolan. Här är min lässtatus just nu:

På nattygsbordet: Jag läser Lina Nordquists Dit du går, följer jag som är oerhört bra, men som får stå tillbaka lite för böcker det är lite mer bråttom med (som bokcirkelböcker).

Långdragen surdeg: Blomsterdalen av grönländska Niviaq Korneliussen var inte så spännande som jag hade hoppats på och jag läser den på danska och det går oerhört segt.

Bokcirkelbok: Jag har varit tvungen att hetsläsa Three apples fell from the sky av armeniska Narine Abgaryan för att vi har träff med jorden runt-bokcirkeln på måndag. Jag trodde att jag läst halva boken, så jag tog det lite lugnt, men det visade sig vara betydligt mindre. Nu har jag läst halva boken och resten måste läsas i helgen!

Comfort reading: Trots att jag egentlige inte har tid, har jag börjat med Jobbiga tjejer av Johanna Lindbäck, Lisa Björbo och Sara Ohlsson. Det går alltid klämma några sidor i den också varje kväll!

I lurarna: Arv och miljö av Vigdis Hjorth. Den är oerhört bra och bättre än Är mor död, som jag också läste i veckan.

Läsa för stora barnet: Vi är äntlige klara med Harry Potter och hemlighetens kammare och har börjat på Fången från Azkaban i veckan. Det är så roligt att läsa Harry Potter igen efter så många år!

Läsa för lilla barnet: Att börja läsa en kapitelbok för den lilla har jag funderat på länge. Hon vill dock helst se på bilder, men jag fick henne i alla fall att lyssna på Känner du Milly-Molly av Joyce Lankester Brisley, som var en av mina favoritböcker som barn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.