Förberedelser inför bokmässan 2021

Bokmässan logga

Nu är det bara två veckor kvar innan jag styr kosan mot bokmässan och Göteborg. Jag har beställt en program där jag ska kryssa för allt jag vill lyssna på. Om det blir live eller digitalt har jag inte bestämt än, men jag kommer att vara på plats i Gothias lobby om inte annat. Jag har planerat in en författarintervju och så ska jag passa på att hänga mycket med mina kära bokbloggarkollegor som det var alltför längesedan jag såg nu!

Jag har ett specialintresse för Norden och nordisk litteratur ligger mig mycket varmt om hjärtat. Jag har pluggat nordiska språk på universitetet och läst extrakurser i norska. Nu är nordens litteratur ett av tre tema på bokmässan och jag ska såklart försöka läsa så mycket nordiska böcker som möjligt innan mässan.

Jag har redan nu satt tänderna i Vigdis Hjorth från Norge som också kommer på mässan. Är min mor död är redan utläst och lyssning pågår av Arv och miljö. Nästa att läsa är Pajtim Statovci från Finland som ska ha seminarium tillsammans med Hjorth. Jag har tidigare velat läsa Min katt Jugoslavien, men kommer att börja med hans senaste (på svenska), Tiranas hjärta.

Min Norden-utmaning har börjat starkt och jag är riktigt pepp. Nu ska jag leta efter dansk litteratur av författare som kommer till mässa för att vara lite extra förberedd. Kanske ska jag läsa Charlotta Albertine Minor?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.