Läsa jorden runt – en bokcirkel

Världskarta

Jag har startat en bokcirkel! Jag vill läsa världslitteratur med likasinnade och nu när jag redan testat zoom-cirklar och det funkar ju så då tänkte jag att det finns tillräckligt med underlag för en cirkel där vi läser lite smalare litteratur. Jag tar fram förslag och sedan röstar vi om nästa bok. Enda kravet är att boken ska finnas tillgänglig till ett rimligt pris på svenska eller engelska och helst som e-bok.

Till den första träffen har vi valt att läsa Att skörda ben av Edwidge Danticat från Haiti. Det är en bok jag velat läsa länge, men aldrig fått tummen ur. Jag drar mig ofta för lite längre böcker och den här är väl på runt 500 sidor. Det ska bli superspännande och jag hoppas att lagom många vill vara med! För många kan ju bli jobbigt via zoom, men det brukar ordna sig.

Jag har snart läst mig runt hela jorden. Jag ska bara besöka Djibouti, Mauretanien och Tchad först. Denna cirkel har jag skapat för att hålla liv i världsläsningen och ge den en ny dimension. Det är ju inte slut för att jag läst något från alla länder i världen. Jag vill upp täcka mer och framförallt så kommer det nya böcker från länder där jag tidigare inte hittat så mycket ifrån.

Den här cirkeln har inga krav på att det ska vara nyutkomna böcker, men jag tänker att det för mig blir ett sätt att presentera nya böcker från olika delar av världen för gruppen. Vi kommer att läsa både på engelska och svenska så jag ska försöka hålla koll utgivningen både här och där. Jag är så otroligt pepp på detta!

1 ping

  1. […] Till nästa träff tänkte vi läsa Tritonus/ Kjell Westö och/eller Att skörda ben av Edwidge Danticat. Den senare ville jag ha eftersom jag tänkte kombinera läsningen med Feministbibliotekets bokcirkel. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.