Läsretreat och vårlängtan – februarisummering 2018

Familjen i Örebro

Familjen i Örebro. Februari 2019.

Nu är februari slut och våren har kommit, dock inte för att stanna. Jag har läst massor och kanske framförallt nobelpristagare, till inte minst min egen stora förvåning. Jag var på läsretreat i Varberg i början av månaden och det var inte sista gången! Så trevligt och skönt på alla sätt. I mitt liv har det varit födelsedag och 15-årsfirande och en ljusare framtid för familjen. Trots och gnäll är fortfarande en stor del av vår vardag, men med lite sol klarar man alltid saker bättre.

Månadens läsning

Månadens språk: Danska var månadens språk och jag läste Helle Helles bok Detta borde sägas i presens, som jag inte riktigt föll för.

Nobelpristagare 1: Mitt flow fortsätter och jag har i separata inlägg skrivit om vad jag läst här. Läs här och här.

Nobelpristagare 2: Jag har läst lyrik av Anna Achmatova som jag tyckte mycket om.

Jorden runt: Jag har läst Maaza Mengistes Under lejonets blick vilket är en bok från Etiopien. Sedan har jag läst dikten I’m Scared av Adamou Idé från Niger.

Lyrik: Förutom Achmatova har jag läst nobelpristagarna Erik Axek Karlfeldt och Rabindranath Tagore. Karlfeldt tyckte jag mycket om!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.