Recension: Larsson, Åsa; Fädernas missgärningar; 2021

Fädernas missgärningarÅsa Larsson är den deckarförfattare som jag verkligen gillar! Jag läser inte så mycket deckare nuförtiden, men Åsas sista om Rebecka Martinsson, Fädernas missgärningar, ville jag verkligen läsa. Jag lyssnade på den på Storytel och det blev mycket sträcklyssning. Boken är utgiven på Albert Bonniers förlag och författaren själv har läst in den. Jag kan varmt rekommendera den här författarinläsningen!

Rebecka Martinsson, åklagare i Kiruna, har inte glada dagar. Hennes chef är på långsemester i Alaska och hennes gamla hatobjekt Carl von Post är tillförordnad chef. Han ställer till djävulskap för Rebecka, men hon har bestämt sig för att inte jävlas med honom. Varje dag prövas det beslutet. En man har hittats död i sitt hem, förmodligen en alkoholrelaterad dödsorsak, men mystiken tätnar när en annan person hittas i hans frys. När rättsläkaren säger att det kan vara mord på missbrukaren, blir det för spännande för Rebecka för att inte lägga sig i. Det är bara ett stort problem, hennes mamma var fosterbarn i den döda missbrukarens familj. Den döde mannen i frysen visar sig var en berömd svensk boxares sedan länge försvunna far. Vad hände egentligen? Rebecka bli satt på att undersöka det mordet lite vid sidan av, för det är preskriberat sedan länge.

Jag mindes nästan ingenting av Åsa Larssons tidigare böcker, men allt kom till mig under läsningens gång. Således behövdes ingen föreläsning av gamla böcker. Deckarhistorien här var mycket spännande och lite lagom klurig. Boxaren Börje Ströms pappa försvann spårlöst när Börje vara var åtta-nio år och vad gjorde han i frysen hemma hos en sedan länge isolerad missbrukare? Det är när Rebecka Martinsson finner långa hårstrån i duschen och madrasser på golvet, som hon anar att allt inte är som det ser ut att vara. Hon kommer en traffickinghärva på spåren, men inte ens det är som det ser ut att vara.

Vi får följa Rebeckas personliga utveckling och hon saknar sitt ex Christer, som numer är tillsammans med en fd skidskyttestjärna med ett stort intagramkonto. Det är också en spännande historia om Börje Ströms boxningskarriär efter det att han förlorat sin far. Det var många delar av boken som jag ville följa och det gjorde att jag knappt märkte att jag lyssnat i flera timmar. Mycket bra deckare och så fantastiskt att få träffa Rebecka Martinsson igen!

1 ping

  1. […] om boken har Fiktiviteter, Feministbiblioteket , och Läsa och […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.