Estniska vykort av Tõnu Runnel

Tõnu Runnels foton

När jag var i Tallinn tittade vi in i deras motsvarighet till Designtorget och förutom att köpa servetter (det är ungefär det jag har råd med, hittade jag vykortsamlingar av fotografen Tõnu Runnel. Eftersom jag samlar på vykort, ville jag givetvis köpa en bunt om tio (de kostade 15 euro styck, så det var inte tal om fler). Jag valde en samling med bilder från Tallinn och alla vykort har en liten mikronovell på baksidan.

Jag blev med ens kär i alla underbara foton och önskade att jag haft en förmögenhet med mig så jag kunde köpa allihop. Nu är det så tursamt att hela samlingen med bilder och text finns på webben, så även om jag vill äga dem allihop så kunde jag läsa Tõnus små vardagsbetraktelser från ett Estland han älskar. Han är småbarnsfar och bor med sin familj i Tartu, förstod jag av bildserierna.

Jag älskade bilderna för att fotografen har en känsla för det lilla i det stora. Han ser det vackra i en förfallen byggnad som glömts bort och nu omges av nya hus. Många bilder är om det lilla livet i familjen, något som jag oftare ser skildrat hos kvinnliga fotografer. I bilderna från Tallinn är det inte familjebilder, utan bilder av staden som vi kanske inte har sett den förut.

Spana in alla fotoserier på webben och blir du lika kär i bilderna som jag, kan du köpa ett print på valfri bild.

Tõnu Runnels fotoserier

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.