Kina 5x

Kinas flaggaHos Anna på och dagarna går… upptäckte jag idag en liten utmaning som passar mig som hand i handsken. Fem inlägg om Kina på fem dagar. Eftersom jag igår recenserade Shanghai Baby så säger jag att jag tjuvstartade med den.

Idag vill jag passa på att flagga för den kinesiska sidan här på Feministbiblioteket. Där finns all kinesisk litteratur, alla kinesiska författare och alla kulturjakter och feministiska resmål samlade. Gå in där och få tips!

För det andra vill jag också nämna att jag i våras, inför vår resa till Hongkong och Filippinerna, hade en liten Kina-utmaning. Då läste jag flera texter, noveller och dikter på nätet av olika kinesiska och hongkongska författare. Läs om den här.

Kina 5x är en serie inlägg med litteratur om eller från Kina i fokus, fem inlägg – fem dagar i rad. Hääääng med!

2 kommentarer

  1. Så kul att Kina 5x sprider sig! Jag ska kika in här hos dig varenda dag. Jag har haft serien 5x under två somrar nu och besökt många länder t ex: Algeriet, Israel, Indien, Nigeria, Afghanistan och Sudan. Jag gillar att ibland samla ihop mina inlägg om ett visst land och köra ett tema, nästa som börjar imorgon blir Iran 5x 🙂

    Kommande i pipen ligger också Egypten 5x och Sydafrika 5x…

    1. Vilken bra idé! Kvinnor från andra länder är ju min specialitet, så det passar mig perfekt. Jag hänger nog på fler länder. Med tanke på den recension jag just nu skriver så undrar jag om inte Balkan 5x vore en idé 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.