Miniutmaning: Kina och Hongkong – så gick det

Kinas flaggaHongkongs flagga

Imorgon beger jag mig tillsammans med min storfamilj till Hongkong. Därför är det hög tid att redovisa hur det gick i min lilla miniutmaning. Jag läste två noveller, en samling texter och dikter. Jag skrev om tre feminister. De som är märkta med (HK) har anknytning till Hongkong.

Verk

Jin, Qiu; Dikter; runt 1900

Xi, Xi; A woman like me; 1984 (HK)

Xi, Xu; Famine; 2006 (HK)

Yinhe, Li; Texter; 1991-98

Feminister

Jin, Qui

Xi, Xu (HK)

Yinhe, Li

Sådär, nu är jag redo för Asien! Och jag hoppas att jag hittar många bra böcker där. Återkommer med en kulturjakt när jag kommer hem!

2 kommentarer

1 ping

  1. Åh…blir lite avis! Jag vill också till Kina! Hoppas att du får en skön resa och att du delar med dig av några intryck eller bilder från Mittens rike.

    1. Kina är ett fantastiskt land på många sätt (dock ej politiskt så klart). Hongkong är en underbar stad och det är första staden i Asien som jag kommer att återse. Det ser jag mycket fram emot!

  1. […] För det andra vill jag också nämna att jag i våras, inför vår resa till Hongkong och Filippinerna, hade en liten Kina-utmaning. Då läste jag flera texter, noveller och dikter på nätet av olika kinesiska och hongkongska författare. Läs om den här. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.