Keyes, Marian; Vattenmelonen; 1995

VattenmelonenDen första boken jag kom i kontakt med i chick-lit genren var Vattenmelonen. Jag tyckte mycket om den och till en början tyckte jag inte att Keyes kunde leva upp till den standarden i sina senare böcker. Jag har inte läst något av henne sedan 2007 (men kanske ska göra?).

Claire bor i London och blir lämnad av sin man precis när hon fött deras första barn. Helt förtvivlad i sin nya roll dels som mamma och dels som singel, flyr hon hem till sin familj på Irland. Claire har fyra systrar som alla har olika egenheter och livet hemma hos familjen är inte det lättaste. Trots den enormt jobbiga situationen tar sig Claire ur misären och pyjamasen och tar tag i sitt liv.

Även om en ny karl och hämnd på ex-mannen kanske inte är det som skulle kunna anses mest feministiskt så vill jag ändå slå ett slag för Vattenmelonen här. Att bli lämnad med ett litet barn är verkligen inte det lättaste i livet och det krävs styrka att ta sig ur en sådan situation och styrka är precis vad Claire har. En förebild med andra ord.

Den kommer snart ut i ny pocket: Adlibris, Bokus

2 pingar

  1. […] Vattenmelonen av Marian Keyes: En kul historia om en kvinna som tar sig ur sorgen att ha blivit övergiven av sin man på förlossningsbordet. Chick lit när det är som bäst. […]

  2. […] Vattenmelonen 1995 […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.