Jag har ätit julbord på Gamla Riksarkivet

Gamla Riksarkivet

Idag var jag och åt julbord på Gamla Riksarkivet med mitt jobb. Det var inte bara en fantastisk matupplevelse, det var också en fin lektion i svensk historia. Stället var också ordentligt utsmyckat och gav oss den julkänsla som vi annars inte fått i sex plusgrader och duggregn.

Gamla Riksarkivet

Pampig entré med mycket gran och ljus. Nu är jag själv riktigt sugen på att adventspynta i helgen!

Gamla Riksarkivet

Gamla Riksarkivet byggdes i slutet på 1800-talet och var en oerhört modern byggnad. Det fanns ett centralvärmesystem och det är det som syns på bild två. Huset är K-.märkt och inget får ändras som inte går att återställa, men en sak som har tillkommit är rutschkanan på bild ett. Det är inte jättetydligt, men ni kan ana den som en spiral mot taket. Den kom till under andra världskriget för att snabbt kunna få ut viktiga dokument i händelse av att Sverige skulle bli anfallet.

Gamla Riksarkivet

Vi blev hänvisade till forskningssalen, vilket ju passar ypperligt då vi arbetar på en forskningsstiftelse.

Gamla Riksarkivet

Godisrummet var vackrast, även om jag mer uppskattar mat än efterrätt. Det var otroligt god mat med underbara sillar, god lax och en fantastisk stuvad grönkål som jag kommer att försöka efterlikna så mycket som möjligt på mitt eget julbord. Till och med köttbullarna var himmelska!

Gamla Riksarkivet

Gamla Riksarkivet som pepparkakshus. Här har vi något att sträva efter när det är vår tur att baka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.