Jorden runt-resan på sin sista etapp

Gammal världskarta

Jag deltar som ni säkert vet vid det här laget i Lyrans Jorden runt-resa. Nu har Europa, Afrika, Asien och Oceanien avverkats och i januari åker vi till Amerika. Jag kommer att läsa Sylva Plaths Glaskupan, som även ingår i den feministiska litteraturkanonen. Sedan var det inga fler kvinnliga författare på den här etappen, men eftersom det är bokmässa i år med tema Brasilien och jag är bloggambassadör så tänkte jag även läsa Vansinnesläkaren av Machado de Assis från Brasilien.

I september reste vi till Europa och då läste jag en bok och påminde om en jag  redan läst:
Adams arv av Asrid Rosenfeld (Tyskland)
Stål av Silvia Avallone (Italien)

I oktober var vi i Afrika och då jag läste tre böcker och påminde om en:
Ännu talar träden av Calixthe Beyala (Kamerun)
Coconut av Kopano Matlwa (Sydafrika)
Bränd jord av Elieshi Lema (Tanzania)
Tunisian girl av Lina Ben Mhenni (Tunisien)

I november var vi Asien och jag läste tre böcker:
Svalornas lek av Zeina Abirached
Mãn av Kim Thúy
Morgon i Jenin av Susan Abulhawa

I december var vi i Oceanien och då läste jag en, påminde om en och körde novell-lördag:
Australien berättar: Drömmen framtid (Australien)
Jellicoe Road av Melina Marchetta (Australien)
Den nya Isabel av Katherine Mansfield (Nya Zeeland)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.