Recension: Jónasson, Ragnar; Utlämnad; 2021

UtlämnadRagnar Jónassons bok Utlämnad är en fristående bok som inte tillhör något av hans serier. Om jag inte har helt fel är detta den senaste av hans böcker som översatts till svenska. Jag hoppas så att det blir fler! Den här boken är utgiven på Romanus och Selling, och inte på Modernista som gett ut de andra av Ragnars böcker.

Fyra vänner, som egentligen inte alls är vänner längre, ger sig ut på fjället. De överraskas av en snöstorm och hittar till ett övergivet hus. Där sitter det en man och stirrar framför sig med ett vapen i händerna. Stämningen blir otroligt obehaglig och ett spel vännerna emellan börjar. Saker från deras förflutna kommer fram och vi vet redan från början att alla inte kommer att komma hem levande.

Utlämnad var inte alls så bra som Ragnas Jónassons tidigare böcker, tyckte jag. Den var inte dålig och den hade fortfarande ett tydligt feministiskt perspektiv, men det var lite för mycket. Jag tycker att Ragnar Jónassons styrka är att han skriver jordnära böcker, men den här var lite väl mycket hämnd och märkliga vändningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.