Recension: Armas, Elena; The Spanish love deception; 2021

The Spanish love deceptionEU-läsningen har tagit mig till Spanien och lite klassisk romance. The Spanish love deception av Elena Armas är en bästsäljare från USA, men författaren är från Spanien, så jag tyckte att den fick räknas. Jag lyssnade på boken på engelska på Storytel. I sommar kommer boken på svenska på Forum.

Catalina, eller Lina, som hon också kallas, ska åka tillbaka till Spanien för att gå på sin systers bröllop. Hennes ex, med vilken hon hade ett hemskt uppbrott, ska vara best man och är dessutom nyförlovad. Hon har därför sagt till sina föräldrar att hon har en pojkvän som hon kommer att ta med, men någon sådan finns inte. När boken börjar är det inte mycket tid kvar och den mycket snygga, men ack så irriterande kollegan Aaron anmäler sig frivilligt. Det är bara det att Lina absolut inte vill åka till Spanien med honom. Men har hon något val?

Ett klassiskt upplägg för en feelgood, med ett arrangerat förhållande och det låtsandet tillslut leder till äkta kärlek. Det är ett bra tema, om än lite väl osannolikt, så du måste vara välvillig och köpa hela grejen för att komma vidare. Det var inte detta som störde mig, för jag har läst det förr och gillat det, utan det var allt fokus på utseende som blev lite mycket. Det måste inte vara magrutor och muskulösa armar för att det ska kittla lite. Det går alldeles utmärkt att man själv får föreställa sig sin drömman eller drömkvinna.

Dessutom blev sexscenerna något lite för explicita. Grova ord och ingående beskrivningar kan funka i en roman, men det passade inte in i den i övrigt så långsamma och varsamma historien. Jag blev nästan lite genererad första gången de skulle ha sex över hur snabbt det gick från kyska kyssar i nacken till mycket grövre beskrivningar (nej jag tänker inte återge detta här och ja, det är värre när man lyssnar på boken).

Det finns en svärta under ytan, som nästan är nödvändig i feelgoodromaner för att det inte ska bli för gulligt. Utan den hade jag inte stått ut med boken. Nu blev det bara inte jättebra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.