Recension: Jelinek, Elfriede & Mahler, Nicolas; Der fremde!; 2018

Der fremdeNicolas Mahler är en en österrikisk serietecknare och boken Der fremde! är en illustrerad bok med text av den österrikiska nobelpristagaren Elfriede Jelinek. Konceptet med en illustrerad version av kända texter och samtida illustratörer är något som det tyska förlaget Carlsen har gjort fler gånger. Boken är på tyska.

Novellen utspelar sig på en kyrkogård och handlar om livet och döden och allt däremellan. Illustrationerna är roliga och lockar till skratt. Elfriede Jelinek visar hur en främling är och vad hen kan vara för något. Nicolas Mahler fyller i med sina fantastiska bilder av figurer med stora händer eller kringlor som huvuden.

Det fremde

Der fremde! liknar inget annat jag läst och det gjorde mig otroligt nyfiken på genren. Jag har sett att tex Edgar Allan Poe finns utgiven på samma sätt. Det verkar tyvärr inte som att Der fremde! finns översatt till något språk, utan boken är för den som kan tyska. Jag är glad att jag fann den på Serieteket, som är en del av Stockholms bibliotek. Där finns även serier på tyska och det är inte sista gången jag utnyttjar det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.