Recension: Olerot, Ann; #challenge; 2022

#challengeJag och Hugo läste En miljon likes av Ann Olerot och eftersom Hugo älskade den köpte jag snabbt #challenge för att vi skulle få läsa fortsättningen. Böckerna handlar om Felicia som inte har det jättebra hemma, men som är populär och har många följare i sociala medier. För att komma dit tar hon till mer och mer extrema saker för att få likes. Boken är utgiven av Ordalaget och riktar sig till barn mellan 9 och 12.

Det är sommar och Felicia och hennes vänner ska hälsa på Olivia i hennes sommarstuga i Hunnebostrand.  Felicia vet att hon säkert inte för för sin mamma, så hon åker utan att fråga och lämnar bara en lapp. På plats förbereder sig gänget för en cool challenge och Felicia kommer på det bästa – att hoppa från Smögenbron. Sedan tror hon att hon ser sin vän Ammies dotter Hanna i Smögen. Ska hon våga kontakta henne för att säga att Ammie älskade henne? Samtidigt märker hon att Olivia verkar ha hamnat i en knipa på nätet.

#challenge var en bok i samma andra som En miljon likes, men utan Ammie blev den inte lika känslosam. Dessutom utspelar den sig bortanför hemmet, så relationen mellan Felicia och hennes mamma kom lite bort. Bortsett från det var det många nya bra saker i den här boken. Olivia utsätts för utpressning på nätet och en ny relation med Ammies dotter påbörjades.

Det är svårt att skriva en uppföljare till en fantastisk bok och även om jag inte tyckte lika mycket om #challenge som sin föregångare, tyckte jag att den var tillräckligt bra. Dessutom verkar det som att det kommer att komma fler böcker i serien och jag antar att relationen till mamma, och även till pappan, kommer att återkomma i senare delar. Jag hoppas i vilket fall att det blir fler, för den här serien är otroligt bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.