Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Recension: Våhlund, Elias & Agnes; Vargen kommer; 2018

Recension: Våhlund, Elias & Agnes; Handbok för superhjältar – Vargen kommer; 2018

Handbok för superhjältar - Vargen-kommerDå var den äntligen här – bok nummer fyra av Handbok för superhjältar, Vargen kommer. Min son har längtat så mycket och han blev helt överlycklig när han fick boken i sin hand. Jag tycker också att det är fantastiskt fina barnböcker så mina förväntningar var också tämligen höga. Böckerna om Röda masken ges ut på Rabén och Sjögren.

I Vargen kommer måste Röda masken rädda borgmästaren som blivit tillfångatagen av vargarna. Hon inser att hon inte kommer att klara det själv och hon tar hjälp av en av mobbarna, Max. han får en gul superhjältedräkt och Lisa lär honom att flyga. Tyvärr går det inte som de tänkt sig, efter som de andra två mobbarna, Robert och Nick kommer på dem och också vill vara superhjältar. Tillslut blir det så att Lisa kommer att  behöva bådas hjälp för att rädda borgmästaren.

Efter att ha läst Vargen kommer är jag lite mer kluven an jag varit tidigare. Sonen älskar den såklart på samma sätt som förut, men jag är tveksam till att låta mobbarna få stå stor hjälteroll. Å ena sidan så är det bra att det nu fokuseras mer på samarbete och att Lisa inte längre är så ensam. Men det som var fint i vänskapen med Max, den som själv blivit utfrusen i mobbargänget, blir nu till att mobbarna blir hjältar. Jag gillar inte riktigt det och hoppas att vi i kommande böcker får se att Lisa tar hjälp av andra, kanske någon blyg och ensam tjej och att Robert och Nick tvingas se på när andra är hjältar.

Som vanligt är det fint berättat och fantastiska illustrationer. Framförallt är det spännande och det är därför så många barn älskar böckerna. Här hemma ser vi redan fram emot nästa bok!

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.