Jakten på kittlande kärlekshistorier fortsätter

Kärlek

Jag vet inte riktigt vad jag är ute efter och varför. En del av mig letar ständigt efter kittlande kärlekshistorier i populärkulturen och litteraturen. Nu är jag inte speciellt sugen på att läsa chicklit där själva spänningen ligger i om killen vill gifta sig eller inte, utan behöver något mer. Jag älskade You had me at hello av Mhairi McFarlane, men har tyvärr inte lyckats hitta någon bok som kan mäta sig med den.

Det har gått så långt att jag gått all in för Gifta vid första ögonkastet istället. Har redan kollat upp alla par på Ratsit och tror att det kommer att gå bra för favoritparet. Varför faller jag för ett sådant idiotprogram? Kanske för att det är från verkligheten och dessutom så låga odds för att någon av dem ska bli kära i varandra så att det är kittlande på riktigt.

En annan grej som jag gillar är när det smyger in en liten kärlekshistoria i ett program som egentligen handlar om något annat. Tex i Shetland som är en deckare på SVT som bygger på Ann Cleeves böcker. Jag blev så sur när den söta norrmannen som stötte på den tillknäppta Tosh visade sig vara fullblodsnazist med Breivik som idol. När detta hände och jag förstod att jag skulle ha misstänkt det hela tiden så funderade jag på om jag inte måste ge chicklitgenren en chans till.

Vet inte varför jag är så kärlekstörstande just nu. Jag lever i ett lyckligt äktenskap och det är fint, men inte så spännande (vilket ju är bra). Jag har ingen som helst lust att byta med någon som är nyförälskad. Jag tror snarare att orsaken kan vara mitt skrivande. Jag har börjat forma mina långvariga fantasier till berättelser. När jag gör det blir mina kittlande små kärlekshistorier inte längre  förändringsbara och därmed inte heller så spännande för mig. Att skriva en bok är ju mer produktion än att låta fantasier sväva iväg genom tangentbordet. Och jag behöver mina fantasier, som jag får ändra hursomhelst och närhelst det passar mig.

Jag får väl hitta på någon ny historia medan jag skriver om en gammal. Eller så får jag fortsätta leta efter kärlekshistorier som passar min kräsna smak. Äh, jag tar och tittar på de tredje avsnittet i Gifta vid första ögonkastet istället!

2 kommentarer

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383

    Tittar också! Från alla möjliga länders versioner! 🙂
    Men mitt stora kärleksknarkande får jag från amerikanska Bachelor och Bachelorette…. bingekollar och instagram-smygstalkar ?

    1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383

      Det var längesedan jag kollade det! Var helt beroende ett tag. Jag kollade Temptation Island i höstas och det var kanske inte det bästa ut kärlekssynpunkt, haha. Stalkandet är ju sjukt egentligen men jag kan inte låta bli 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.